Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
božićna poruka

Papa pozvao na mir u svijetu: Vratite mačeve u korice!

Papa (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
25.12.2012.
u 12:37

Ni danas, rekao je Papa, nema mjesta za Boga, za najsiromašnije, za izbjeglice, migrante, strance, siromašne i djecu

Papa Benedikt XVI. je, tijekom Božićne poruke Gradu i Svijetu (Urbi et Orbi), pozvao na mir u Siriji \"duboko ranjenoj i podijeljenoj sukobom koji ne štedi ni nenaoružane i nevine žrtve\". Zatim je s balkona na pročelju bazilike sv. Petra čestitao Božić na 65 jezika, među kojima i na hrvatskome jeziku.

– Neka prestane prolijevanje krvi i neka se kroz dijalog nastavi tražiti političko riješenje sukoba – pozvao je Papa. Na Trgu sv. Petra pratilo je Papin nagovor više desetaka tisuća vjernika. Neka mir proklije u zemlji u kojoj je rođen Isus i neka On podari Izraelcima i Palestincima hrabrost da okončaju dugogodišnje borbe i podjele, poručio je Papa i pozvao na odlučne korake prema pregovorima.

Benedikt XVI. ponovno je pozvao na mir i prekid nasilja u ime vjere i tijekom ponoćne mise u prepunoj bazilici sv. Petra, Papa je pozvao da se mačevi vrate u korice i da umjesto trošenja na oružje se pomogne onima koji pate. Prosvijetli osobe koje vjeruju da moraju provoditi nasilje u tvoje ime, bila je molitva Pape Gospodinu kako bi mir zavladao svijetom.

Papa Ratzinger je kazao kako se danas ne pomaže bližnjemu, isto kao što Marija i Josip nisu mogli naći mjesto za prenoćiti u Betlehemu i Isusek se rodio u štalici. Ni danas, rekao je Papa, nema mjesta za Boga, za najsiromašnije, za izbjeglice, migrante, strance, siromašne i djecu. Odbija ih se kao što je bio odbijen Isus. A, tamo gdje nema slave za Boga nema ni mira, naglasio je Papa i molio za mir na Srednjem istoku, Libanonu, Siriji, Iraku kako bi i kršćani koji žive na tim prostorima na kojima je rođena naša vjera mogli saćuvati svoje domove i zajedno s muslimanima graditi njihovu zemlju u miru Božjem.

Komentara 2

OG
Oger
19:37 25.12.2012.

Vratite mačeve u korice! Gos'n papa - reci to Bozanicu.

DU
Deleted user
17:28 25.12.2012.

red hat cawboy molim Te ne komentiraj ono što ne razumiješ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije